ACTIVITAT 1 M20 Marca 02 Documentació MARCA

M20 Marca 02 Documentació

Un robot és sinònim de tecnologia, ciència, intel·ligència i futurisme, si ho prenem pel costat més «formal», però també és sinònim de diversió, joguines i entreteniment, així doncs un robot també té el seu costat «divertit». Aquesta àmplia gamma de significats representatius que tenen els robots, els fa ideals per a la creació de logotips d’empreses que tinguin a veure tant amb la tecnologia com amb la indústria de l’entreteniment.

Però com representar un robot a un logotip? ¿Estilitzat, divertit, o formal? El comú denominador sembla ser el costat divertit, independentment de la branca o gir que tingui l’empresa que adopti un robot com a identitat.

Quan parlem d’identitat corporativa estem fent referència als diferents elements que una empresa, una marca o una companyia utilitza per destacar de la resta.

«Els recursos que fa servir una empresa per diferenciar-se de la seva competència»

La influència de les noves tecnologies i les xarxes socials, les hem de tenir en compte, ja que formen gran part de les nostres vides.

El món de la robòtica educativa cada cop té més presència en les aules, ja que és un sistema d’ensenyament interdisciplinari el qual treballa les disciplines STEM (cienceTechnologyEngineeringMathematics), així també la Llengua i la creativitat. A més treballa aspectes com l’emprenedoria, el lideratge, el treball en equip i l’ensenyament a partir dels errors. La idea fonamental és aprendre jugant.

Després de contextualitzar-nos vam decidir conèixer millor les marques del sector en l’àmbit de disseny, i hem trobat una gràfica que mostra els colors més utilitzats per gran part de marques tecnològiques i robòtiques.

D’aquesta gràfica podem extreure que les tendències de les marques de tecnologia i robòtica són els colors blaus, negres, grisos i blancs. Aquestes dades ens poden servir a l’hora d’escollir les tonalitats per al nostre disseny, ja que podem continuar amb les tendències del mercat o jugar amb altres colors.

Pel que fa a el concepte de marca, ens va resultar interessant un test amb el qual pots definir la teva imatge corporativa, adjuntem l’enllaç a continuació:

Test Concepte de Marca

Per trobar idees més generals vam crear un tauler col·laboratiu a la plataforma de Pinterest, on vam guardar informació sobre lettering, imatges de robots, logos, dissenys on es veia clarament el concepte de marca, infografies sobre el color, namings i tècniques de dissenys.

Aquí teniu el tauler que vam realitzar a la plataforma de Pinterest:

Tauler Pinterest Equip 5

Per acabar vam seleccionar les idees que ens podien servir per a les nostres propostes i ho vam guardar en un mur a la plataforma de Padlet, eina nova però amb la qual hem tingut una visió més clara de cap a on volem desenvolupar les nostres alternatives.

Mur de Padlet Equip 5

 

 

 

 

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *