ACTIVITAT 3 M20 PACK 10 Planificació Industrial PACK

M20 Pack 10 Planificació industrial

Com en tot projecte, sempre ens hem de projectar i treballar com si es tractés d’un cas real, en una empresa que es dediqui a aquesta feina de la enginyeria del paper i cartró, més coneguda com a packaging. Per tant, hem realitzat una planificació a partir de diagrames de flux i Gant, amb totes les etapes que s’haurien de seguir per a la elaboració del nostre pack, en el cas de que fos l’escollit finalment per al kit robòtic.

Adjuntem els diagrames a continuació:

M20_FLUX_INDUSTRIAL_ARROYOELKARKRISANCHEZSPITZ

M20_GANTT_INDUSTRIAL_ARROYOELKARKRISANCHEZSPITZ

Per triar el tipus d’impressió més adequat per a un producte cal tenir en consideració diferents aspectes: la quantitat de caixes a imprimir, en el nostre cas es tracta de 500 unitats principals per realitzar un test de mercat i posteriorment 5000 unitat de producció final; la funció de l’embalatge dins de la cadena de distribució, aquest aspecte, nosaltres només ens encarregavem de crear el pack, aquest seria montat i distribuït per empreses externes. 

Els diferents sistemes d’impressió permeten poder obtenir la imatge adequada en l’embalatge adaptant-se al pressupost i necessitats de cada cas concret.

Per al disseny del nostre pack hem decidit utilitzar la tècnica de impressió offset.

La tecnología de offset  aporta nombroses  ventatges rentables als impresors de packaging: costos de formes de impressió més baixos, numeroses variaciones de substrat, màxima definició de imatges i millor impacte medioambiental.

La impressió és un procés important de l’embalatge ja que:

  • Identifica el producte.
  • Serveix d’argument de venda, fa que el producte sigui atractiu i cridi l’atenció del client.
  • S’utilitza per incloure segells de qualitat i indicacions (si el producte és fràgil, fletxes de posicionament …)

Per realitzar impressions en embalatges de cartró ondulat hi ha diferents tècniques. Les més comuns són:

Flexografia: Consisteix a fer passar una planxa de cartró entre dos rodets, un dels quals conté un clixé amb el relleu de la impressió. Les tintes són de base aquosa amb un assecat molt breu, de manera que el ritme d’impressió és molt ràpid i s’obté una bona relació qualitat/preu.

Preimpressió: És un sistema d’impressió en el qual s’imprimeix directament sobre la bobina de paper, a diferència de la flexografia que imprimeix sobre la planxa de cartró. La impressió sobre el paper dóna més qualitat final d’impressió al tractar-se d’una superfície llisa i no rugosa com el cartró. L’avantatge d’aquesta tècnica és que s’imprimeix sense pressionar el cartró per la qual cosa et permet fer grans tirades d’impressions amb cartrons molt senzills.

Offset: A diferència de les dues anteriors, en el òfset la imatge o text no es transfereix a la superfície a imprimir de forma directa, sinó a través d’un cilindre cobert de cautxú o silicona, que rep la imatge per trasferir-la a la superfície impresa per pressió. L’avantatge d’aquesta impressió és que és d’alta qualitat, amb una imatge més clara i definida que altres sistemes d’impressió. L’offset és la millor impressió per plasmar una fotografia.

Informació sobre la impresió sobre materials com el cartró. http://crmorales-crn.blogspot.com.es/2014/01/sistema-de-impresion-flexografia.html

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *