ACTIVITAT 2 M20 MARCA 06 Prototips MARCA

M20 Marca 06 Prototips

Quan vam iniciar aquesta fase vam reunir-nos amb en Julio per valorar les nostres alternatives de l’Activitat 1, d’aquesta va sortir que la proposta del Mario era bastant interessant per a desenvolupar i treballar, també vam agafar idees de les propostes de Samar i Irene.

A partir d’aquí van sorgir més esbossos amb els quals vam anar definint aspectes que voldriem que tingués la nostra marca; seguir amb les formes rodones i quadrades, ja que donen una imatge geomètrica i alhora divertida si es combinen; que l’asta no sigui massa gruixuda la qual cosa ens inspira professionalitat.

Amb l’ajuda d’una retícula primaria creada amb Adobe Illustrator vam començar a fer esbossos més concrets d’on va sortir el primer prototip.

Aquest prototip vam creure que era adequat i seguia la idea que teniem pensada. L’únic problema que teniem era que les lletres B i O no es llegien bé, ja que diferents companys, familiars i amics llegien » Hi Bot » i d’altres » Hi 30t » cosa que va fer que penséssim una nova alternativa. Amb aquesta vam intentar que » Hi Bot » es llegís clarament però que tingués el mateix estil de l’anterior.

En aquest segon prototip vam millorar la llegibilitat de la marca traçant la lletra B sencera i fent una mica més ample la lletra O, però havíem de seguir millorant l’equilibri de blancs i decidir si la lletra H seguia sent minúscula o la dibuixàvem en majúscula, també si la partíem o no per unificar l’estil de la marca.

Amb l’ajuda d’una segona retícula vàrem millorar els aspectes esmenats prèviament, acabant amb el prototip que podría arribar a ser el definitiu. Pensem que és un prototip potent que combina formes geomètriques i reflexa diversió, però alhora ens inspira tecnologia i robòtica. Aquest esta construït a base de rectangles i cercles extrets a partir de la proporció àuria*, a l’igual que l’espai de seguretat de la marca. 

* «entre otras denominaciones, la proporción áurea es una curiosa relación matemática presente en la naturaleza: en las nervaduras de las hojas, en el grosor de las ramas, en el caparazón de moluscos, en las semillas de los girasoles, en los cuernos de las cabras, incluso en el cuerpo humano.»

«(…) Diseñar retículas con base en principios tan básicos como la regla de los tercios o la sección áurea no se traduce solamente en “hacer más bonito tu diseño”, sino en incrementar legibilidad de él.» 

Pel que fa a l’elecció de colors vam decidir arriscar i no seguir la tendència de les marques tecnològiques a nivell de colorimetria prèviament explicat en l’activitat 1: apartat de documentació. Finalment, ens hem decantat per dos colors: el turquesa i el taronja.

El turquesa és un color entre el blau i el verd, es poc utilitzat per marques però pensem que pot ser un factor a favor i així diferenciar-nos de la resta. A més és un color fresc, juvenil i que inspira creativitat.

El color taronja és un color format per el vermell i el groc, la qual cosa continua sent un color potent i passional com el vermell però és més lluminós, també inspira optimisme, és divertit, pràctic, actiu i creatiu.

Ara ens queda decidir quin dels dos pensem que pot representar millor les idees de la nostra marca, pensant també en la seva aplicació.

 

1 thought on “M20 Marca 06 Prototips”

  1. Heu fet una molt bona feina evolutiva i també d’explicació del logotip.
    Heu tingut en compte molts aspectes i heu desenvolupat una feina important d’investigació.
    Felicitats

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *